Ik wil aan de slag als opleidingscoach

Modified on Fri, 29 Jul 2022 at 04:54 PM

Dit artikel legt uit hoe je als opleidingscoach aan de slag kunt met StudyCoach. 


Inhoudsopgave

  STAP 1: Ontdek waarom StudyCoach jou als opleidingscoach kan helpen


  STAP 2: Volg de 15 minuten introductiereis door StudyCoach


STAP 1: Ontdek waarom StudyCoach jou als opleidingscoach kan helpen

In het artikel '5 redenen om StudyCoach te gebruiken' kun je in detail lezen waar StudyCoach jou als opleidingscoach (of studentenbegeleider of een vergelijkbare functie) bij helpt. 


Veel instellingen maken ook een 'Waarom StudyCoach?'-statement (zie sjabloon), waarin wordt beschreven waarom StudyCoach belangrijk is voor het succes van jouw instelling. Als dit het geval is, ontvang je deze verklaring via e-mail of een ander intern communicatiekanaal. 


STAP 2: Volg de 15 minuten introductiereis door StudyCoach

Heb je Stap 1 gelezen? Dan ben je klaar voor een 15 minuten kennismaking met StudyCoach. Voer de onderstaande opdrachten uit. Veel succes!

 Disclaimer: Elk instituut selecteert zorgvuldig welke functionaliteiten van StudyCoach het meest geschikt zijn om de eigen doelen te bereiken. De onderstaande reis is vormgegeven als een algemene lijst met de meest voorkomende StudyCoach functionaliteiten. StudyCoach kan echter specifiek voor jouw instituut anders zijn geconfigureerd. Volg daarom alleen de taken in dit traject die voor jou relevant zijn. 


Navigeer naar StudyCoach via het Globale navigatiemenu

☐ Navigeer naar StudyCoach via het Globale navigatiemenu. 


  Tip: Heb je hulp nodig bij navigeren naar StudyCoach? Raadpleeg de pagina 'Toegang tot StudyCoach'.Verken het tabblad 'Opleidingscoach' dashboard

Je bent nu op je dashboard. In dit dashboard wordt een overzicht getoond van alle studenten die bij jouw (sub)account horen.

 Koppel de onderstaande gedragsindicatoren (A, B, C, D) aan de bijpassende beschrijving (1, 2, 3, 4). De juiste antwoorden vind je onderaan dit artikel. 

A - Paginaweergave
B - Participatie
C - Inlevergedrag
D - Aanwezigheid

1 - Voor elke registratie wordt een score toegekend wanneer een student een opdracht met een deadline inlevert.
2 - Voor elke registratie wordt een score toegekend van de aanwezigheid van een student in de (online) les.
3 - Het aantal keren dat een student pagina's in Canvas heeft bezocht.
4
Het aantal actieve deelnames van een student in Canvas, bijvoorbeeld participatie in oefentoetsen, opdrachten of discussies.

☐ Filter alleen de studenten in het dashboard met een rode cirkel bij 'Inlevergedrag' door op het filtericoon naast 'Inlevergedrag' te klikken. 

 Kies één student en pin deze student bovenaan jouw Dashboard vast door op het pin-icoon te klikken.

 Noteer de kleuren en percentages in je trend voor elke gedragsindicator. Dit zijn de gemiddelde scores van alle studenten in de cursus voor elke indicator. Ontdek wat deze percentages betekenen in het artikel 'Gedragsindicatoren'.  
 Disclaimer: Als een specifieke gedragsindicator niet zichtbaar is voor jou, betekent dit dat deze is uitgeschakeld door jouw instelling.

 Voeg een label toe aan deze student. Dit label is niet zichtbaar voor de docenten noch voor de student, maar kan jou helpen in de samenwerking met managers, opleidingscoaches en toekomstige coaches van de student.

 Klik op de naam van de student om naar het individuele dashboard van de student te navigeren. 

☐ Ga terug naar het tabblad 'Studenten'. Klik op de naam van een student om naar het cursusdashboard van deze individuele student te navigeren.

  Tip: Geïnteresseerd in de berekening achter de gedragsindicatoren in StudyCoach? Lees meer in het artikel 'Gedragsindicatoren'Ben je geïnteresseerd in tips en trucs om jouw dashboard op een efficiënte manier te gebruiken? Bekijk dan de artikelen 'Studentenlijst' en 'Labels'


Verken het tabblad 'Programma'

 Je bent nu op het individuele dashboard van een student op programmaniveau. De gegevens die hier worden weergegeven zijn de gemiddelde gegevens over de cursussen heen. Een student met toegang tot StudyCoach ziet hier dezelfde informatie als jij. 

 Verander de periode- en de accountfilter in de rechterbovenhoek van de pagina. Wat verandert er?

 Schrijf een notitie die alleen zichtbaar is voor jezelf. Voeg een bestand toe aan de notitie.

☐ Bewerk de notitie door het bestand te verwijderen. 

☐ Verwijder de privé-notitie. 

☐ Kijk of je al notificaties hebt ontvangen. 

  Tip: Wil je zien hoe periodes en accounts de gegevens in StudyCoach beïnvloeden? Bekijk het artikel 'Canvas datasynchronisatie'. Wil je meer weten over notities? Lees de pagina's 'Berichten & notities' en 'Notificaties'.


Verken het tabblad 'Cursussen'

Klik op het tabblad 'Cursussen' om het individuele dashboard van een student op cursusniveau te zien. De gegevens worden hier getoond voor de actieve cursussen waarvoor de student is ingeschreven. Studenten zien hier dezelfde gegevens als jij.

☐ Vergelijk de gedragsindicatoren van de cursussen; zijn er cursussen die opvallen?

☐ Vergelijk de cijfers van de verschillende cursussen. Je kunt 'Cijfers' van een Canvas-cursus openen door op het 'gradebook' pictogram te klikken.

☐ Klik op een specifieke cursus. Schrijf een notitie gericht aan alleen de docent(en) van deze cursus.

Verken het tabblad 'Bestanden'

Door op het tabblad 'Bestanden' te klikken, zie je de (reeds) bestaande mappen en bestanden van deze student. Afhankelijk van de instellingen van StudyCoach van het instituut kan een student ook bestanden toevoegen en bewerken. 
Disclaimer: Als mappen en bestanden niet zichtbaar of bewerkbaar zijn voor jou, betekent dit dat deze opties zijn uitgeschakeld door jouw instelling. Je kunt dan verder gaan naar 'Verken het tabblad 'Coach''.

☐ Maak een testmap aan. 

☐ Voeg een testbestand toe aan de testmap.

☐ Verwijder zowel het testbestand als de testmap. 

  Tip: Wil je de mogelijkheden van de mappenstructuur verkennen? Lees dan het artikel over 'Bestanden & mappen'. Voor een best-practice kun je kijken naar 'het verhaal van ROC van Twente'.


Verken het tabblad 'Coach'

Door op het tabblad 'Coach' te klikken, krijg je de coach-geschiedenis van een student te zien. Het kan waardevol zijn om te weten wie er eerder de coach was van de student.

☐ Schrijf het aantal keren op dat de student van coach is veranderd.

Verken het tabblad 'Leerresultaten'

Open ten slotte het individuele dashboard van de student over de leerresultaten door op het tabblad 'Leerresultaten' te klikken. De leercurve van een student kan hier gemakkelijk worden gevolgd, omdat de ontwikkeling van een student op de leerresultaten voor de cursus wordt getoond. Studenten zien hier dezelfde gegevens als jij.
Disclaimer: Als de leerresultaten niet zichtbaar zijn voor jou, betekent dit dat het is uitgeschakeld door je instituut. Je kunt deze stap dan overslaan.

☐ Kies twee leerresultaten waar je in wilt duiken. Ontdek wat de gegevens over deze leerresultaten betekenen in het artikel 'Leerresultaten'.

Verken het tabblad 'Coaches'

☐ Navigeer naar jouw opleidingscoach-dashboard door op 'StudyCoach' te klikken in de linkerbovenhoek. 

☐ Selecteer het tabblad 'Coaches' bovenaan jouw dashboard. Je ziet nu alle coaches die in jou (sub)account zitten. 

☐ Kies één coach en noteer de kleuren en percentages voor elke gedragsindicator van deze coach. Ontdek wat deze percentages betekenen in het artikel 'Gedragsindicatoren'.

☐ Klik op een specifieke coach en selecteer een student waarin je geïnteresseerd bent. Pin deze student bovenaan jouw dashboard vast door op het 'punaise' pictogram te klikken.


Verken het tabblad 'Cursussen'

☐ Navigeer naar jouw opleidingscoach-dashboard door op 'StudyCoach' te klikken in de linkerbovenhoek.

☐ Selecteer de tab 'Cursussen' bovenaan op jouw dashboard. Je ziet nu alle cursussen die zich in jouw (sub)account bevinden. 

☐ Zoek uit welke cursus het hoogste gemiddelde cijfer heeft van alle cursussen in het (sub)account.

☐ Selecteer enkel de afgesloten cursussen.


Verken het tabblad 'Gebruikers'

☐ Navigeer naar jouw opleidingscoach-dashboard door op 'StudyCoach' te klikken in de linkerbovenhoek.

☐ Selecteer het tabblad 'Gebruikers' bovenaan jouw dashboard. Noteer het aantal andere opleidingscoaches.


Gefeliciteerd! Je hebt je 15 minuten introductiereis door StudyCoach voltooid. 


Wil je meer weten?

  1. Verdiep je verder in de features van StudyCoach via andere artikelen op deze kennisbank. 
  2. Benieuwd hoe andere instellingen StudyCoach gebruiken? Bekijk dan de 'Gebruikersverhalen'.

*Antwoorden om de gedragsindicatoren te koppelen aan beschrijvingen: A3, B4, C1, D2.


  

 Vragen? Feedback? Hulp nodig?

     Neem gerust contact op.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article