Studentenlijst

Modified on Tue, 28 Nov 2023 at 04:36 PM

Samenvatting

Het is mogelijk om in StudyCoach een lijst met studenten te raadplegen. Je kunt deze lijst efficiënt gebruiken om snel de juiste studenten te vinden.

Waarde

Wanneer je in Canvas overzicht zou willen krijgen over het algehele (online) leergedrag van een student, zou je in alle afzonderlijke Canvas cursussen op zoek moeten gaan naar de gegevens over de student. Dit kost ontzettend veel tijd en het kan zijn dat je als coach, opleidingscoach of manager geen toegang hebt tot deze gegevens in Canvas. Waar in Canvas de cursussen centraal staan, staan in StudyCoach de studenten centraal in de studentenlijst. In de studentenlijst kun je vanuit verschillende rollen in één oogopslag onder andere de trend van het leergedrag van een student raadplegen.

Rollen

StudentTeacherCoach
OpleidingscoachManager

Inhoudsopgave

De studentenlijst in een notendop

Efficiënt werken met de studentenlijst

De studentenlijst in een notendop

Docenten, coaches, opleidingscoaches en managers kunnen in StudyCoach een studentenlijst raadplegen. Welke studenten een gebruiker met een bepaalde rol ziet in de studentenlijst, is te lezen in het artikel 'Rollen'. De studentenlijst komt op meerdere plekken binnen StudyCoach voor zoals binnen een landingspagina of in een cursusoverzicht.

In het huidige artikel is het perspectief van de manager gebruikt om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de functionaliteiten binnen de studentenlijst. Het kan zijn dat voor jouw rol of binnen jouw instelling bepaalde functionaliteiten niet zichtbaar zijn of niet worden gebruikt.

De onderstaande afbeelding van een studentenlijst op de landingspagina vanuit het perspectief van de manager dient als kapstok voor efficiënt werken met de studentenlijst

Efficiënt werken met de studentenlijst

1. Het logo
    Klik op het (StudyCoach) logo om altijd terug te kunnen navigeren naar jouw landingspagina in StudyCoach. Wanneer je je bijvoorbeeld in StudyCoach in een cursusoverzicht van een specifieke student begeeft, kun je via het logo direct naar jouw landingspagina teruggaan.
    Wil je het StudyCoach logo vervangen door een eigen afbeelding? Bekijk dan het artikel 'Instellingen'.

2. Periodes
    In de studentenlijst kun je filteren op periodes. Wanneer je op een periode filtert, komen de studenten tevoorschijn die voor de cursussen ingeschreven zijn die binnen deze periode vallen.
    Ben jij een manager en wil je meer weten over periodes? Bekijk dan het artikel 'Canvas datasynchronisatie'.

3. Accounts
    In de studentenlijst kun je filteren op accounts. Wanneer je op een account filtert, komen de studenten tevoorschijn die voor de cursussen ingeschreven zijn die binnen dit account vallen.
    Ben jij een manager en wil je meer weten over accounts? Bekijk dan het artikel 'Canvas datasynchronisatie'.

4. Zoeken
    Om snel een gebruiker of cursus op te kunnen zoeken, kun je bij het zoeksymbool de naam van de gebruiker of cursus typen. Zo kun je bijvoorbeeld direct de student vinden die je zoekt in de studentenlijst.

5. Notificaties
    Zodra een notitie met andere gebruikers gedeeld wordt, ontvangen alle betrokkenen (waarvoor dit ingesteld is) een notificatie. Het aantal nieuwe of ongelezen meldingen is zichtbaar als een getal in de blauwe badge op het bel-icoon. Lees meer in het artikel 'Notificaties'.

6. Instellingen
    De manager kan via de landingspagina naar het instellingsmenu navigeren. Hier kan de manager regelen wat er binnen de studentenlijst zichtbaar is voor welke rollen binnen een bepaald (sub-)account. Zo kan de manager bijvoorbeeld regelen dat de gedragsindicator 'Aanwezigheid' niet wordt getoond binnen de studentenlijsten van coaches binnen het sub-account 'Uiterlijke verzorging'.
    Ben jij een manager en wil je weten welke gegevens je zichtbaar wilt maken voor welke rollen op de studentenlijsten? Bekijk dan het artikel 'Canvas datasynchronisatie' het artikel 'Rechten'.

7. Filteren op label
    Om alle studenten aan wie een bepaald label is toegewezen snel te kunnen vinden, selecteer je het specifieke omrande label bovenin de pagina. Dit label wordt vervolgens opgevuld met kleur en de studenten aan wie het specifieke label is toegekend verschijnen in de studentenlijst. Het is mogelijk om meerdere labels te selecteren en te kiezen.
    Meer weten? Bekijk dan het artikel 'Labels'.

8. Filteren op aantal (actieve) inschrijvingen
    'Inschrijvingen' geeft het aantal actieve cursus inschrijvingen van een student weer. Wanneer je op het woord 'Laatste login' klikt, wordt de chronologische volgorde van de studentenlijst gewijzigd.
  9. Filteren op laatste login
    De laatste login geeft aan wanneer een student voor het laatst de Canvas-omgeving is binnengegaan. Wanneer je op het woord 'Laatste login' klikt, wordt de chronologische volgorde van de studentenlijst gewijzigd.
  10. Filteren op coach
    Wanneer je op het woord 'Coach' klikt, wordt de alfabetische volgorde van de coaches geherstructureerd waardoor de volgorde van de studenten in de studentenlijst mogelijk wordt gewijzigd. Daarnaast kun je filteren op coach door in de dropdown de coach te selecteren of de naam van de coach te typen. Op deze manier kun je de studenten selecteren van een specifieke coach op je studentenlijst.

11. Checkbox
    Checkboxes worden voor de profielfoto's uit Canvas in StudyCoach in de studentenlijst getoond. Wanneer je op de checkbox van een of meerdere studenten klikt, is het mogelijk om labels of coaches te koppelen en berichten te versturen aan meerdere studenten tegelijkertijd.
    Meer weten? Bekijk dan het artikel 'Labels' en het artikel 'Berichten & notities'.

12. Het toekennen van een label
    Bij het labelsymbool kun je als coach, opleidingscoach en manager een label toekennen aan een student. Deze zijn enkel zichtbaar voor (opleidings)coaches en manager. Meer weten? Bekijk dan het artikel 'Labels'
    Ook kan er op deze plek achter een i'tje een student samenvattingstekst toegevoegd worden waarvan de zichtbaarheid voor alle rollen in te stellen is in de 'Instellingen'.
  13. Pinnen
    Het is mogelijk om een student vast te pinnen door op het pin-symbool te klikken. Het symbool wordt dan blauw en de student zal dan altijd bovenaan de studentenlijst verschijnen, ook wanneer je StudyCoach op een later tijdstip raadpleegt. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld veel contact hebt met een bepaalde student. Wanneer je op een blauw pin-symbool klikt, wordt het symbool weer grijs en is de student niet meer vastgepind.

14. Het versturen van een bericht
    Het is in de studentenlijst mogelijk om snel een bericht te versturen naar een specifieke student of meerdere studenten. Meer weten? Bekijk dan het artikel
    'Berichten & notities'.

De manager kan vanuit dit actiemenu ook een coach toewijzen of verwijderen. Lees meer over 'Gebruikersbeheer'.