Cijfers

Modified on Wed, 29 Nov 2023 at 11:06 AM

Samenvatting

In StudyCoach kunnen de cijfers van individuele studenten per cursus worden bekeken door studenten, docenten, coaches, opleidingscoaches en managers. Daarnaast wordt de mediaan van alle studenten in een cursus getoond. De gegevens voor deze cijfers worden opgehaald uit Canvas en getoond in StudyCoach.

Waarde

De cijferfunctionaliteit in StudyCoach biedt een gemakkelijk overzicht voor alle StudyCoach gebruikers. Zij zien in het 'Cursussen' tabblad van een student in één oogopslag welke cijfers de student heeft behaald voor de verschillende cursussen. 

Rollen

StudentDocent
Coach
OpleidingscoachManager
N.B. Deze functionaliteit kan uitgeschakeld zijn door de manager. 


Inhoud

  Individueel cijfer van de student per cursus

  Cijfer (mediaan) per cursus


  Cijfers op het studentdashboardIndividueel cijfer van de student per cursus

Het individuele cijfer van een student voor een specifieke cursus wordt berekend binnen Canvas. Dit cijfer is door de docent en de student te vinden in de Canvas-cursus via 'Cijfers' op de cijferpagina van de student. Het cijfer wordt onderaan de cijferpagina van de student in Canvas getoond achter 'Totaal'. Ontdek gerust hoe deze Canvas functionaliteit precies werkt met behulp van deze link.


In StudyCoach wordt voor elke cursus het individuele cijfer van de student getoond. Op deze manier kunnen niet alleen de docent en de student, maar ook de coach, opleidingscoach en manager het cijfer van een student zien, zelfs wanneer deze laatste drie geen toegang hebben tot de cursus in Canvas.


Het individuele cijfer per cursus wordt in StudyCoach op dezelfde manier weergegeven als in Canvas, bijvoorbeeld in de vorm van een percentage, een cijfer of een tekstuele omschrijving. Het cijfer is in StudyCoach terug te vinden op het tabblad 'Cursussen' van het dashboard van een individuele student voor de student, de coach, de opleidingscoach en de manager. Voor docenten zijn de cijfers van individuele studenten te vinden in het cursusoverzicht van de specifieke cursus.

  

⚠ Zodra je de 'override grade' gebruikt in Canvas, wordt het 'override grade' getoond in StudyCoach in plaats van het individuele cijfer. 


  Tip: Een student en een docent kunnen altijd in de cijferpagina van een Canvas-cursus duiken om te ontdekken uit welke elementen het individuele cijfer van een student is opgebouwd. Bovendien kunnen de student en de docent deze cijferpagina gebruiken als startpunt om dieper te duiken in de gedetailleerde activiteiten van een student en de feedback die de student kreeg op deze activiteiten. 

Ben je coach en ben je ook benieuwd naar meer details over het individuele cijfer van een student per cursus? Een coach kan alleen toegang krijgen tot de Canvas vakken van een student als hij de rol van waarnemer heeft gekregen. Wanneer een coach waarnemer is, kan hij de cijferpagina van de student bezoeken via de knop 'Open grade book' in StudyCoach. De extra inzichten die zichtbaar zijn op de cijferpagina van de student, en die een coach dus enkel kan zien wanneer hij de rol waarnemer heeft, kunnen een coach helpen om een beter inzicht te krijgen in de precieze activiteiten die een student uitvoert.Meer informatie over waarnemerrol voor coaches


Cijfer (mediaan) per cursus

Het cijfer (mediaan) van alle studenten in een cursus is zichtbaar voor docenten en opleidingscoaches in StudyCoach. Dit cijfer wordt op de volgende manier berekend: alle individuele cijfers van de studenten van een cursus worden op een rij gezet van laag naar hoog en het cijfer dat in het midden ligt wordt dan geselecteerd. Dit cijfer (de mediaan) geeft een accuraat beeld van de score van de studenten omdat de mediaan niet beïnvloed wordt door uitschieters. 


De docent kan het cijfer (mediaan) van zijn eigen cursussen raadplegen door naar StudyCoach te gaan via het globale navigatiemenu en simpelweg het docentendashboard te scannen. Het cijfer (mediaan) van alle cursussen wordt getoond onder het tabblad 'Cursussen', dat bovenaan het dashboard in StudyCoach te vinden is, voor een opleidingscoach.Cijfers op het studentdashboard

Op het Studentdashboard wordt per cursus het huidige eindcijfer van de student voor die cursus getoond. Voor cijfers in StudyCoach wordt altijd het beoordelingsschema vanuit Canvas overgenomen. In de cursus voortgang wordt het inlevergedrag getoond. Of een opdracht gehaald is of niet (d.m.v. een (on)voldoende beoordeling) speelt hier geen rol.
Daarnaast wordt onder Activiteiten de best beoordeelde opdracht in de geselecteerde periode uitgelicht. Hiervoor dient zowel de 'Cijfers' synchronisatie als 'Inlevergedrag' permissie aan te staan.


  

 Vragen? Feedback? Hulp nodig?

     Neem gerust contact op.


  

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article