Samenvatting

StudyCoach stelt haar gebruikers in staat om berichten te maken die eenvoudig te delen zijn met andere gebruikers voor wie het bericht relevant is. De notitie-functionaliteit maakt het individuele studentendashboard in StudyCoach tot het centrale platform voor alle student-gecentreerde communicatie

Waarde

De notitie-functionaliteit in StudyCoach voegt waarde toe doordat deze een plek in Canvas creëert waar student-gecentreerde communicatie bewaard blijft ten behoeve van studentenbegeleiding. Alle berichten en notities worden gearchiveerd in StudyCoach, zelfs wanneer een student een nieuwe coach krijgt toegewezen of een andere studie binnen hetzelfde instituut start. StudyCoach blijft daarmee de centrale plek voor alle communicatie en informatie over de student gedurende de gehele studietijd van deze persoon en voorkomt dat informatie met betrekking tot de begeleiding van een student gedurende de studietijd verloren raakt.  

Rollen

StudentDocent
Coach
OpleidingscoachManager




N.B. Deze functionaliteit kan uitgeschakeld zijn door de manager. 


Inhoudsopgave

   Maak een bericht of notitie (voor meerdere studenten)

   Deel een bericht of notitie


   Bewerk of verwijder een bericht of notitie



Maak een bericht of notitie (voor meerdere studenten)

In het rechtergedeelte van het individuele studentendashboard van StudyCoach kun je in het tekstvak 'Maak een notitie' een notitie aanmaken. Notities die op programmaniveau worden aangemaakt, zullen automatisch in de StudyCoach-omgeving van alle cursussen van de desbetreffende student verschijnen. Notities die op cursusniveau worden aangemaakt, verschijnen in de StudyCoach-omgeving van die specifieke cursus en op het tabblad op programmaniveau met een link naar de betreffende cursus.

Je kunt verschillende opmaakstijlen op de tekst in een notitie toepassen, zoals vet maken, cursief en onderstrepen, maar ook een opsomming of genummerde lijst. Je kunt een klein bestandje of een video toevoegen aan een notitie. De maximale bestandsgrootte is 25 MB. Het bestand kan zowel in de notitie worden gesleept als handmatig vanaf je computer worden toegevoegd.

Wil je een bericht versturen aan meerdere studenten tegelijkertijd? Selecteer dan de profielfoto's van meerdere studenten aan wie je een bericht wilt versturen. Klik vervolgens op de drie puntjes rechtsbovenin de pagina. Het bericht wat je hier schrijft, zal ook op de individuele studentendashboards in StudyCoach verschijnen, op het 'Programma' tabblad. 

  TipWil je zien wanneer een notitie of bericht is geplaatst? Hover dan over de lichtgrijze tekst naast '... heeft een notitie geplaatst'. Je ziet dan op welke datum en op welk tijdstip de notitie is geplaatst. 



Deel een bericht of notitie

In de dropdown onderaan een bericht kun je gemakkelijk de zichtbaarheid van de notitie bepalen. Kortom, je kunt gemakkelijk bepalen met wie je bericht gedeeld wordt. Je kunt je notities delen met de student, zijn (opleidings)coach en/of al zijn docenten. Als docent kun je bijvoorbeeld de coach van een bepaalde student vragen of hij of zij een gesprek met de studenten wil beginnen over actieve deelname aan online lessen. Bij elke geplaatste notitie kun je zien met wie deze is gedeeld (door er met je cursor overheen te gaan). Op deze manier wordt het veel duidelijker met wie een notitie wordt gedeeld en zichtbaar met wie eerdere notities zijn gedeeld. 

In de dropdown bepaal je makkelijk met wie de notitie gedeeld wordt:

  1. Je kunt meerdere rollen tegelijkertijd selecteren in de dropdown: alle geselecteerde rollen worden blauw en worden gevisualiseerd met een blauw vinkje. Met de opties ‘Iedereen’ en 'Alleen mij' kunnen geen van de andere rollen gecombineerd worden.

  2. Op het programma-overzicht kun je een notitie delen met alle docenten van de student wanneer je in de dropdown 'Docent(en)' selecteert. Wil je een notitie enkel met de docenten van een specifieke cursus delen? Maak dan een notitie in het cursusoverzicht van die specifieke cursus in StudyCoach. Deze wordt dan alleen gedeeld met de docent(en) van deze specifieke cursus.

  3. De notities blijven zichtbaar voor de toekomstige persoon en/of personen in de rol waarmee de notitie reeds is gedeeld. De notities die gedeeld zijn met de coach zijn bijvoorbeeld ook zichtbaar voor de toekomstige coach. 

  4. De rol ‘Manager’ wordt niet getoond in het dropdown-menu. De manager ziet alle notities in het eigen (sub-)account, behalve 'Alleen mij' notities. 

  5. ‘Alleen mij’-notities zijn volledig privé. Dat wil zeggen dat deze notitie alleen zichtbaar is voor jou en ook niet zichtbaar is voor de manager en/of bijvoorbeeld toekomstige coaches. Een 'Alleen mij' notitie herken je aan het slotje. 

  6. Aan elke notitie wordt onderaan een icoontje toegevoegd. Wanneer je over dit icoontje hovert, kun je zien voor welke rollen de notitie zichtbaar is. 


Bewerk of verwijder een bericht of notitie

Om een notitie te bewerken, klik je op het 'Edit' icoon. Na het bewerken, sla je je nieuwe bericht op en wordt deze onmiddellijk bijgewerkt voor alle gebruikers die toegang hebben tot dit bericht. Je kunt alleen notities bewerken die je zelf gemaakt hebt. 

Om een bericht te verwijderen, klik je op het prullenbak-icoon en bevestig je dat je zeker weet dat je de notitie wilt verwijderen. Als je een notitie wilt verwijderen die niet door jezelf gemaakt is, zul je contact moeten opnemen met de maker van dat bericht.


  

 Vragen? Feedback? Hulp nodig?

     Neem gerust contact op.