Ik wil aan de slag als student

Modified on Wed, 15 Nov 2023 at 04:32 PM

Dit artikel legt uit hoe je als student aan de slag kunt met StudyCoach.

Inhoudsopgave

STAP 1: Ontdek waarom StudyCoach jou als student kan helpen

STAP 2: Volg de 15 minuten introductiereis door StudyCoach

STAP 1: Ontdek waarom StudyCoach jou als student kan helpen

In het artikel '5 redenen om StudyCoach te gebruiken' kun je in detail lezen waar StudyCoach jou als student bij kan helpen.

Veel instellingen maken ook een 'Waarom StudyCoach?'-statement (zie sjabloon), waarin wordt beschreven waarom StudyCoach belangrijk is voor het succes van jouw instelling. Als dit het geval is, ontvang je deze verklaring via e-mail of een ander intern communicatiekanaal.

STAP 2: Volg de 15 minuten introductiereis door StudyCoach

Heb je Stap 1 gelezen? Dan ben je klaar voor een 15 minuten kennismaking met StudyCoach. Voer de onderstaande opdrachten uit. Veel succes!

Disclaimer: Elk instituut selecteert zorgvuldig welke functionaliteiten van StudyCoach het meest geschikt zijn om de eigen doelen te bereiken. De onderstaande reis is vormgegeven als een algemene lijst met de meest voorkomende StudyCoach functionaliteiten. StudyCoach kan echter specifiek voor jouw instituut anders zijn geconfigureerd. Volg daarom alleen de taken in dit traject die voor jou relevant zijn.

Navigeer naar StudyCoach via het Globale navigatiemenu

☐ Navigeer naar StudyCoach via het Globale navigatiemenu.

Tip: Heb je hulp nodig bij navigeren naar StudyCoach? Raadpleeg de pagina 'Toegang tot StudyCoach'.

Verken het tabblad 'Dashboard'

Je bent nu op het studentendashboard. Op dit dashboard wordt een overzicht getoond van de learning analytics uit de gevolgde cursussen. Dit betekent dat de gegevens die in Canvas worden verzameld hier in één overzicht worden weergegeven. Je coach ziet hier dezelfde informatie als jij.

Koppel de onderstaande gedragsindicatoren (A, B, C) aan de bijpassende beschrijving (1, 2, 3). De juiste antwoorden vind je onderaan dit artikel.

A - Paginaweergave
B - Participatie
C - Inlevergedrag

1 - Het aantal keren dat een student een opdracht inlevert.
2 - Het aantal keren dat een student pagina's in Canvas heeft bezocht.
3
Het aantal actieve deelnames van een student in Canvas, bijvoorbeeld participatie in oefentoetsen, opdrachten of discussies.

Verken het tabblad 'Berichten & notities'

☐ Schrijf een notitie die alleen zichtbaar is voor jezelf. Voeg een bestand toe aan de notitie.

☐ Bewerk de notitie door het bestand te verwijderen.

☐ Verwijder de privé-notitie.

☐ Kijk of je tot nu toe al notificaties hebt ontvangen.

Tip: Wil je meer weten over notities? Lees de pagina's 'Berichten & notities' en 'Notificaties'.

Verken het tabblad 'Cursussen'
Klik op het tabblad 'Cursussen' om een overzicht te krijgen van alle cursussen die je volgt. De gegevens worden hier per cursus gepresenteerd in plaats van over de cursussen heen zoals in het tabblad 'Programma'. Coaches zien hier dezelfde gegevens als jij.

☐ Vergelijk de cijfers van de verschillende cursussen. Je kunt 'Cijfers' van een Canvas-cursus openen door op het pictogram 'Cijfers' te klikken.

☐ Klik op een specifieke cursus. Schrijf een notitie gericht aan alleen de docent(en) van deze cursus.

Verken het tabblad 'Coach'
Door op het tabblad 'coach' te klikken, krijg je jouw coach-geschiedenis te zien. Het kan waardevol zijn om te weten wie eerder je coach is geweest.

☐ Schrijf het aantal keren op dat je van coach bent veranderd.

Verken het tabblad 'Leerresultaten'
Ga ten slotte naar het individuele overzicht over leerresultaten door op het tabblad 'Leerresultaten' te klikken. De gegevens in dit tabblad worden getoond voor de actieve cursussen waar je op ingeschreven bent. De gegevens worden samengevat in de bovenste rij over meerdere cursussen heen. Je kunt je leercurve hier gemakkelijk volgen omdat de ontwikkeling van de leerresultaten over de cursussen heen wordt getoond. Je ziet hier dezelfde gegevens als je coach.

Disclaimer: Als de leerresultaten niet zichtbaar zijn voor jou, betekent dit dat het is uitgeschakeld door je instituut. Je kunt deze stap dan overslaan.

☐ Kies twee vakken en selecteer deze.

☐ Kies twee leerresultaten waar je in wilt duiken. Ontdek wat de gegevens over deze leerresultaten betekenen in het artikel 'Leerresultaten'.

Ga naar StudyCoach via de cursusnavigatie

☐ Om toegang te krijgen tot een vakspecifiek StudyCoach dashboard, zoals hierboven beschreven, kan men ook rechtstreeks naar StudyCoach gaan via de cursusnavigatie. Probeer dit eens voor één van je cursussen.

Tip: Heb je hulp nodig bij navigeren naar StudyCoach? Raadpleeg de pagina 'Toegang tot StudyCoach'.

? Gefeliciteerd! Je hebt je 15 minuten introductiereis door StudyCoach voltooid.

Wil je meer weten?

1. Verdiep je verder in de features van StudyCoach via andere artikelen op deze kennisbank.
  2. Benieuwd hoe andere instellingen StudyCoach gebruiken? Bekijk dan de 'Gebruikersverhalen'.

*Antwoorden om de gedragsindicatoren te koppelen aan beschrijvingen: A2, B3, C1.