Toegang tot StudyCoach

Modified on Fri, 29 Jul 2022 at 04:45 PM

Samenvatting

Binnen Canvas bestaat de mogelijkheid om op twee manieren naar StudyCoach te gaan:

1. via het globale-navigatiemenu
  2. via het cursus-navigatiemenu

Waarde

Via de cursusnavigatie kun je als docent gemakkelijk schakelen tijdens de les naar alle studenten in jouw cursus. Het globale navigatiemenu is voor alle gebruikers een snelle manier om in één overzicht zicht te krijgen op de student(en).

Rollen

StudentDocentCoach
OpleidingscoachManager

NB: De toegang tot StudyCoach kan uitgeschakeld zijn door de manager. In de cursus moet de navigatie naar StudyCoach zijn ingeschakeld door een gebruiker binnen de cursus met bewerkingsrechten.

Inhoudsopgave

Naar StudyCoach via het globale navigatiemenu

Naar StudyCoach via het cursus-navigatiemenu

Naar StudyCoach via het globale navigatiemenu

Als (sub-account)manager, opleidingscoach, coach, docent en student kan je naar StudyCoach via het globale navigatiemenu. Je komt daarna terecht op jouw dashboard. Dit dashboard ziet er voor de gebruikers in de verschillende rollen anders uit:

• Als (sub-account)manager zie je een overzicht van alle studenten in jouw (sub)account.
  • Als opleidingscoach zie je een overzicht van alle studenten in jouw (sub)account.
  • Als coach zie je een overzicht van alle studenten die jij begeleidt.
  • Als docent zie je een overzicht van de cursussen waarin jij lesgeeft.
  • Als student zie je een overzicht van de gedragsindicatoren en de notities op programmaniveau.

Tip: Ben jij docent, maar ook coach, opleidingscoach en/of (sub-account)manager? Dan zul jij in StudyCoach via het cursus-navigatiemenu jouw rol als docent zien. In het globale navigatiemenu zie jij jouw dashboard vanuit de rol die specifiek voor StudyCoach is gemaakt, bijvoorbeeld coach, opleidingscoach en/of (sub-account)manager.
Lees meer over de verschillende rollen op deze pagina.

Naar StudyCoach via het cursus-navigatiemenu

Je kunt als coach met een waarnemerrol, als docent en als student ook naar StudyCoach gaan via het cursus-navigatiemenu in een specifieke Canvas cursus. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in de volgende situaties:

• Je wilt als docent tijdens de les een berichtje sturen naar de coach van de student om terugkoppeling te geven over de werkhouding van de student.
  • Je wilt als student een berichtje sturen naar de mentor in de context van een bepaalde cursus.
  • Je wilt als coach het leergedrag bestuderen binnen de cursus.

Tip: Staat StudyCoach nog niet in het cursus-navigatiemenu van jouw cursus? Onderneem dan de volgende stappen als docent. Navigeer naar 'Instellingen' in het cursus-navigatiemenu, en ga naar het tabblad 'Navigatie'. Sleep StudyCoach naar boven onder 'Items slepen en neerzetten om de volgorde hiervan in de cursusnavigatie opnieuw te ordenen. Vergeet niet om op 'Opslaan' te klikken.