5 redenen om StudyCoach te gebruiken

Modified on Fri, 29 Jul 2022 at 04:56 PM

Ben jij als docent of coach op zoek naar betere tools en manieren om je studenten te begeleiden en om dit bovendien op een efficiëntere manier te doen? Of ben je een student die meer inzicht wil in zijn of haar eigen leerproces? 

Wij geven je 5 redenen waarom StudyCoach de juiste oplossing is voor jou.


Inhoudsopgave

  1. Vergroot het student-succes 
  2. Signaleer vroegtijdig de behoefte aan ondersteuning
  3. Studenten de regie geven over hun leertraject
  4. Cursusoverstijgend overzicht van leerresultaten
  5. Coaches krijgen de handvaten voor betere begeleiding

1. Vergroot het student-succes

Bevorder het succes van studenten door coaches in staat te stellen studenten eerder en doelgericht te begeleiden en door studenten hun leertraject in eigen hand te laten nemen.

2. Signaleer vroegtijdig de behoefte aan ondersteuning

StudyCoach helpt coaches (mentoren, studiebegeleiders en soortgelijke rollen) om studenten die mogelijk wat extra aandacht nodig hebben al vroegtijdig op te sporen en gericht actie te ondernemen. 

Door informatie te geven over het leergedrag van studenten in Canvas, heeft een coach in StudyCoach een duidelijk overzicht van studenten die meer (of minder) actief zijn in de online leeromgeving, wat een vroeg teken kan zijn van student-succes. Dit helpt de coach om gerichte gesprekken te voeren met studenten.

  Tip: Lees meer over de 'Gedragsindicatoren' om in StudyCoach om te ontdekken hoe deze kunnen helpen om studenten op te sporen die extra aandacht nodig hebben. Of kom meer te weten over het 'Studentenlijst'. 


3. Studenten de regie geven over hun leertraject

Studenten met toegang tot StudyCoach kunnen heel makkelijk de controle te nemen over hun eigen leertraject. 

Als student in StudyCoach kun je je eigen gedragsindicatoren zien in een cursusoverstijgend overzicht, rechtstreeks met je coach en docenten communiceren over de vorderingen die je maakt en inzicht krijgen in je leertraject door het 'Leerresultaten' dashboard te verkennen. Samen met je coach werk je samen om van je studie een succes te maken!

  Tip: Bekijk ook de case study van het ROC van Twente om te zien hoe studenten in de praktijk de regie nemen over hun eigen leertraject. 


4. Cursusoverstijgend overzicht van leerresultaten

Stimuleer pro-actief gedrag met de 'Leerresultaten' in StudyCoach. Hiermee krijgen coaches en studenten een vakoverstijgend dashboard per student dat de vorderingen op leerresultaten die door docenten in Canvas gescoord zijn visualiseert

Ontdek waar een student staat in het verwerven van vaardigheden, competenties en/of leerdoelen die het onderwijsprogramma vereist. Verkrijg in één oogopslag inzicht in hoe vaak een leerdoel beoordeeld is, in welke vakken en wat de gemiddelde score van het leerdoel is. 

5. Coaches krijgen de handvaten voor betere begeleiding

StudyCoach is een krachtige tool voor coaches, waarin ze een studentgericht dashboard hebben, in plaats van cursusgericht. Dit betekent dat je als coach studenten kunt signaleren die extra aandacht behoeven, kunt inzoomen op hun situatie en pro-actief met de studenten in gesprek kunt gaan om samen te werken aan hun vooruitgang richting succes. 

Een paar geweldige functionaliteiten die je daarbij helpen: 

Zet studenten die je beter in de gaten wilt houden vast bovenaan het coach dashboard;

Gemakkelijke overdracht van de geschiedenis van een student aan toekomstige coaches: alle informatie rond een student blijft in StudyCoach bewaard, ook als een student van coach verandert;

Directe toegang tot de cijferlijsten van studenten vanuit het cursusoverzicht in StudyCoach, zodat coaches gemakkelijk de cijfers van studenten kunnen raadplegen;

Communiceer met studenten, docenten en opleidingscoaches door een bericht te sturen dat gedeeld kan worden met alle rollen, geselecteerde rol(len) of een notitie alleen voor jezelf;

Voeg labels toe aan studenten om orde in de chaos te scheppen, bijvoorbeeld om studenten te groeperen en makkelijk te kunnen filteren of om met collega's samen te werken aan vervolgacties.

Ben je geïnspireerd?

Veel onderwijsinstellingen hebben een eigen motivatie voor het gebruik van StudyCoach. We noemen dit het 'Waarom StudyCoach'-statement. Als je je eigen StudyCoach-statement wil schrijven, is het een goed idee om te starten met het 'Waarom StudyCoach'-statement sjabloon.

 


  

  Vragen? Feedback? Hulp nodig?

     Neem gerust contact op.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article