Rollen

Modified on Tue, 28 Nov 2023 at 04:27 PM

Samenvatting

StudyCoach kent vijf verschillende rollen: de manager, de opleidingscoach, de coach, de docent en de student. Afhankelijk van je rol heb je als gebruiker toegang tot bepaalde aspecten van StudyCoach.

Waarde

Verschillende rollen maken het mogelijk de toegang tot student data te regelen en samenwerking rondom studentbegeleiding makkelijker te maken.

Rollen

StudentDocentCoachOpleidingscoachManager

NB: Toegang tot (bepaalde onderdelen van) StudyCoach kan uitgeschakeld zijn door de manager.

Inhoudsopgave

  Betekenis van de rol voor de indeling van het dashboard


Betekenis van de rol voor de indeling van het StudyCoach dashboard

De rollen student en docent bestaan al in Canvas. Studenten en docenten worden op basis van inschrijvingen in Canvas automatisch toegewezen in StudyCoach. Wanneer de periodes en accounts vanuit Canvas naar StudyCoach worden gesynchroniseerd met cursussen waarin jij als student of docent bent ingeschreven, heb je ook automatisch toegang tot StudyCoach. 

Student

De student heeft via StudyCoach vanuit het globale navigatiemenu toegang tot zijn persoonlijke landingspagina met gedragsindicatoren. Verder vindt de student in StudyCoach trends over cursussen heen en scores binnen cursussen. Ook zie je in StudyCoach als student berichten, bestanden en leerresultaten. Een student heeft via de cursusnavigatie toegang tot informatie binnen de context van de cursus waarin StudyCoach wordt geopend. Een student overziet alleen zichzelf in StudyCoach en heeft geen toegang tot informatie van anderen.


Docent

De docent heeft binnen StudyCoach vanuit de globale navigatie een overzicht van al zijn actieve cursussen. Vervolgens kan de docent per cursus een overzicht van alle studenten en de studenten individueel bekijken. De docent heeft via de cursusnavigatie toegang tot een overzicht van alle studenten binnen de cursus. Hierbij is het mogelijk verder in te zoomen op een student binnen de context van de cursus. De docent kan zijn studenten via de cursusnavigatie alleen binnen de context van de cursus bekijken.


De rollen coach, opleidingscoach en (sub-account)manager worden speciaal voor StudyCoach gecreëerd. 

Coach

StudyCoach is niet ontwikkeld ter vervanging van de coach, maar kan als tool worden ingezet om de coach meer handvatten te bieden tijdens de studentenbegeleiding. De coach-rol wordt gebruikt wanneer iedere gebruiker verantwoordelijk is voor de begeleiding van een specifieke groep studenten. Een student wordt gekoppeld aan een specifieke coach, of kan zelfs meerdere coaches tegelijkertijd hebben. Een coach kan daarbij meerdere studenten tegelijkertijd coachen. 


De coach heeft binnen StudyCoach (vanuit de globale navigatie) inzicht in de informatie over alle studenten die hij/zij begeleidt. Ook kan een coach in StudyCoach berichten achterlaten voor studenten en andere rollen, online leergedrag in cursussen inzien, waar nodig het dossier van een student beheren en leerresultaten bekijken. StudyCoach maakt het voor de coach mogelijk om aan de hand van de beschikbare data proactief te kunnen handelen om een student te kunnen begeleiden tijdens de studie. De coach kan automatisch een waarnemer in Canvas worden.

Opleidingscoach

De opleidingscoach-rol wordt gebruikt wanneer een groep medewerkers verantwoordelijk is voor de begeleiding van alle studenten van een cohort of opleiding. De opleidingscoach heeft binnen StudyCoach (vanuit de globale navigatie) inzicht in alle studenten, coaches en cursussen die binnen het sub-account van de rol actief zijn. In tegenstelling tot de manager heeft de opleidingscoach geen toegang tot de beheer-interface van StudyCoach. De opleidingscoach is gekoppeld aan een sub-account binnen Canvas.


Manager

De manager heeft binnen StudyCoach (vanuit de globale navigatie) inzicht in alle studenten, coaches en cursussen die binnen het (sub)account van de rol actief zijn. De manager is gekoppeld aan een (sub)account binnen Canvas. Een manager heeft daarnaast toegang tot de StudyCoach beheer-interface (oftewel, de instellingen). Een manager kan hier ook de rechten per rol configureren. Typisch wordt de manager-rol toegewezen aan de functioneel beheerder of StudyCoach manager van een specifiek sub-account.


  

  Vragen? Feedback? Hulp nodig?

     Neem gerust contact op.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article