Rechten

Modified on Tue, 28 Nov 2023 at 04:55 PM

Samenvatting

Sub- en root-accountmanagers kunnen in de instellingen in het tabblad Rechten configureren welke data zichtbaar is voor welke rollen in StudyCoach in welk(e) (sub-)account(s).

Rollen

StudentDocentCoachOpleidingscoachManager

✓*

* Sommige instellingen zijn niet beschikbaar voor managers op sub-account niveau.

Inhoudsopgave

Instellen van rechten

Een duik in de verschillende rechten

Instellen van rechten

Als root- en subaccount-manager kun je instellen welke rechten rollen hebben in welk(e) (sub-)account(s). Je kunt voor elke permissie kiezen uit de volgende drie opties:

1. Ingeschakeld
  2. Uitgeschakeld
  3. Overgenomen van bovenliggend account, met andere woorden volgt de instellingen van het bovenliggende account, ook wanneer deze veranderen

⚠ Let op: Wanneer je als root-account manager de instellingen van 'Alle accounts' aanpast, worden deze instellingen daadwerkelijk in alle accounts overgenomen. Dit kan problematisch zijn wanneer een sub-accountmanager reeds bewust andere instellingen had ingesteld op sub-accountniveau. Wees als root-accountmanager dus uiterst voorzichtig met het aanpassen van instellingen voor 'Alle accounts' omdat deze instellingen op alle onderliggende accounts worden overgenomen.

Een instelling die op root-accoutniveau is uitgeschakeld, kan wel worden ingeschakeld op sub-accountniveau. Sub-accountmanagers hebben enkel toegang tot het aanpassen van de volgende instellingen van hun eigen sub-account:

• Toegang tot StudyCoach
  • Gelimiteerde Weergave
  • Cijfers bekijken
  • Leerresultaten bekijken
  • Gedragsindicatoren bekijken

De verschillende rechten

Toegang tot StudyCoach en Gelimiteerde weergave

Als manager kun je instellen per (sub-)account welke Rollen toegang mogen hebben tot StudyCoach. De rollen Managers, Opleidingscoaches en Coaches bestaan enkel in StudyCoach, daarom dat de toegang niet kan worden aangepast. Ook kun je als manager instellen per (sub-)account of er sprake is van Gelimiteerde weergave voor studenten.

Cijfers, leerresultaten en gedragsindicatoren bekijken

Als manager kun je instellen voor de (sub-)accounts of Cijfers, Leerresultaten en de Gedragsindicatoren Participatie & paginaweergave en/of Inlevergedrag zichtbaar mogen zijn voor de rollen, als deze gesynchroniseerd zijn.
Hiermee wordt ook bepaald voor welke rollen en in welke accounts bepaalde onderdelen (widgets) van het Studentdashboard zichtbaar zijn. Als de Best beoordeelde opdracht zichtbaar moet zijn, moet de sync voor inlevergedrag én de permissie voor cijfers aanstaan e.g.

Notificaties ontvangen en Canvas Inmail ontvangen

Als manager kun je instellen op root-account welke rollen notificaties en een Canvas Inmail ontvangen.

Studenten samenvatting bekijken en beheren

Als manager kun je instellen op root-account welke rollen de studenten samenvatting mogen bekijken en bewerken. De studentensamenvatting kun je (wanneer ingeschakeld) vinden onder de 'i' en deze is ook zichtbaar op de Studentenlijst. Een voorbeeld van een studentensamenvatting is 'Dyslexie'.

⚠ Het is belangrijk dat de manager altijd op Opslaan drukt om wijzigingen door te voeren.