Notificaties

Modified on Fri, 29 Jul 2022 at 02:06 PM

Samenvatting

In StudyCoach hebben alle gebruikers de mogelijkheid om een bericht of notitie achter te laten zoals beschreven in dit artikelWanneer deze notitie wordt gedeeld met andere gebruikers, ontvangen deze gebruikers een notificatie hiervan wanneer deze instelling is ingeschakeld door de instelling. Bijvoorbeeld, wanneer een coach een bericht deelt met alle docenten van een student, zullen deze docenten een melding ontvangen dat er een nieuw bericht beschikbaar is.

Waarde

Notificaties zorgen ervoor dat er een melding en eventueel een e-mail gestuurd worden bij het ontvangen van een bericht in StudyCoach. Vooral in de implementatiefase van StudyCoach kan dit van waarde zijn. Zonder een notificatie zou je actief in StudyCoach moeten gaan kijken of je een bericht hebt ontvangen. Wanneer je een notificatie ontvangt binnen Canvas of in je mailbox, zul je meer worden gestimuleerd om StudyCoach actief te gebruiken.

Rollen

StudentDocentCoach
OpleidingscoachManager

NB: Deze feature kan uitgeschakeld zijn door de manager.

Inhoudsopgave

Notificaties ontvangen

Notificaties in- of uitschakelen

Notificaties ontvangen

Zodra een notitie met andere gebruikers gedeeld wordt, ontvangen alle betrokkenen een notificatie. Het aantal nieuwe of ongelezen meldingen is zichtbaar als een getal in de blauwe badge. Het bel-icoon vind je altijd rechtsboven in het StudyCoach scherm.

Al je meldingen staan in dit 'Notificaties' menu. Door op een notificatie te klikken, navigeer je naar de specifieke notitie die dan ook gearceerd is. Als een notificatie eenmaal bekeken is, wordt deze gemarkeerd als ongelezen, maar is deze nog steeds terug te vinden in het overzicht van notificaties.

Het is ook mogelijk om alle StudyCoach notificaties in de Canvas inbox te ontvangen via Canvas Inmail. Afhankelijk van de persoonlijke instellingen van de gebruiker over meldingen van Canvas verschijnt deze e-mail ook in iemands persoonlijke e-mail account.

Notificaties in- of uitschakelen

De manager kan in de instellingen onder het kopje ‘Rechten' aangeven welke rollen in StudyCoach wel of geen notificaties zullen ontvangen. Zodra de manager bij ‘Rechten' de optie 'Notificaties ontvangen' voor een rol deselecteert, ontvangen alle gebruikers met deze rol geen notificaties meer van StudyCoach. Zodra de manager de notificaties inschakelt, ontvangen de gebruikers met die rol vanaf dat moment weer meldingen van alle berichten die met hen gedeeld worden.

Als de manager in de instellingen de optie 'Canvas Inmail ontvangen' selecteert, ontvangen de geselecteerde rollen ook hun StudyCoach notificaties in de Canvas inbox.

Tip: De Canvas Inmail-optie zorgt ervoor dat meldingen niet alleen binnen de StudyCoach-omgeving worden weergegeven, maar ook in de gewone Canvas-inbox verschijnen. Vaak is deze inbox gekoppeld aan een gewoon e-mailadres en inbox. Vooral in de vroege adoptiefase van een implementatietraject adviseren wij om de Canvas Inmail-koppeling aan te zetten, omdat dit de bewustwording en het gebruik van notities in StudyCoach stimuleert.