Bestanden & mappen

Modified on Wed, 27 Mar 2024 at 12:10 PM

Samenvatting

Bestanden, zoals word-documenten of pdf's, kunnen per student in StudyCoach worden opgeslagen. Deze bestanden kunnen gestructureerd worden in mappen.

Waarde

De bestanden-functionaliteit in StudyCoach voegt waarde toe doordat deze een plek in Canvas creëert waar student-gecentreerde informatie kan worden gedocumenteerd ten behoeve van studentenbegeleiding. Per student kunnen meerdere mappen worden aangemaakt. De mappen en bestanden blijven gekoppeld aan de student en blijven zichtbaar in StudyCoach gedurende de gehele studietijd van deze specifieke student. Daarnaast kan er een vaste mappenstructuur worden opgesteld die vervolgens toegepast kan worden op meerdere studenten, waardoor de documentatiestructuur beheerst wordt.

Rollen

StudentDocent
Coach
OpleidingscoachManager

N.B. Deze functionaliteit kan uitgeschakeld zijn door de manager.

Inhoudsopgave

Maak een dossiertemplate

Maak, wijzig, verwijder of vul een (sub)map

Maak een dossiertemplate

Een manager kan een dossiertemplate, oftewel een lege mappenstructuur aanmaken. Dit lege template kan later gevuld worden met mappen en bestanden. Om een template aan te maken, navigeer je als manager binnen StudyCoach naar een student voor wie het template is bedoeld. Klik op het tabblad 'Bestanden' en selecteer 'Dossiervorming'. Je kan dan beginnen met het aanmaken van het dossiertemplate door op de knop 'Nieuw dossiertemplate' te klikken. Je komt dan in een scherm waar je het template met een lege mappenstructuur kunt definiëren:

Een manager en (opleidings)coach kunnen een dossiertemplate aan een student koppelen. Wanneer je dit wilt doen, ga je in StudyCoach naar een student. Navigeer vervolgens naar het 'Bestanden' tabblad. Selecteer het gewenste dossiertemplate onder de knop 'Dossiervorming', en selecteer toepassen:

Klik vervolgens op de dropdown naast 'Dossier'. Hier zie je de dossiertemplates die reeds aan de student zijn gekoppeld. Alleen het geselecteerde dossier zal zichtbaar zijn voor de student. Er kan maar één dossier tegelijkertijd actief zijn. Om het actieve dossier van een student te wisselen, klik je weer op de dropdown naast 'Dossier'.

Maak, wijzig, verwijder en vul (sub)mappen

Een manager, opleidingscoach, coach, docent en student kunnen (sub)mappen maken. Om een map aan het dossier toe te voegen, klik je op de knop 'Map toevoegen'. Er verschijnt dan een map die je een naam kunt geven en op kunt slaan door op 'Aanmaken' te drukken. Om een submap te maken, kies je de gewenste bovenliggende map waaraan je de submap wilt toevoegen. Klik dan op 'Submap toevoegen' en de submap kan op dezelfde manier opgeslagen worden als de bovenliggende map.

Een manager, opleidingscoach, coach, docent en student kunnen ook (sub)mappen verwijderen uit een dossier. Om een (sub)map te verwijderen, selecteer je de (sub)map die je wilt verwijderen en klik je op 'Verwijder'.
Let op: Bestanden moeten eerst uit (sub)mappen verwijderd worden voordat (sub)mappen verwijderd kunnen worden.

De manager, opleidingscoach, coach, docent en student kunnen bestanden toevoegen om de (sub)mappen te vullen. Om een bestand toe te voegen, kies je eerst de (sub)map waaraan je het bestand wilt toevoegen. Klik op de knop `Bestand toevoegen' en kies het gewenste bestand. Het bestand verschijnt dan in de (sub)map.

Wanneer iemand de toestemming heeft om bestanden te beheren, kun je map- en bestandsnamen wijzigen. De manager kan deze rechten aanpassen in de instellingen. Hier selecteert de manager welke rollen recht zullen hebben op 'Bestanden beheren'. Om een naam te bewerken, klik je op het gewenste bestand en/of de gewenste map. Klik dan op de knop 'Hernoemen', typ een naam en druk op 'hernoemen'. Om bestanden te verwijderen, klik je op het bestand dat je wilt verwijderen en klik op 'Verwijder'.
Een gebruiker kan alleen ebstanden verwijderen die diegene zelf heeft toegevoegd.