Inloggen op Portflow

Modified on Tue, 29 Aug 2023 at 01:05 PM

Inloggen als student/docent

Open Canvas of Brightspace en klik hier op Portflow. Je wordt nu automatisch ingelogd en doorgestuurd naar jouw portfolio!

NB: Het komt voor dat de knop er bij jouw instituut net anders uit ziet, zoals 'Portfolio' of 'e-portfolio', of met een ander icoontje.

CanvasBrightspace

Alumnus login

Als je niet meer studeert, zal je onderwijsinstelling vaak jouw Canvas of Brightspace account verwijderen waardoor je niet meer bij je portfolio kunt komen. Om er voor te zorgen dat je geen toegang verliest kun je een externe inlogmethode koppelen. Zodra je bent afgestudeerd of om een andere reden de opleiding verlaat kun je deze gebruiken om dan nog steeds in te kunnen loggen.

Een nieuwe inlogmethode koppelen

1. Klik op je avatar rechtsboven in portfolio.
  2. Klik vervolgens op ‘Mijn instellingen’.
  3. Activeer de service (Google, meer mogelijkheden volgen snel) die je graag wilt koppelen aan je account.
  4. Lees de privacy policy door en klik op ‘Accepteer’ indien je door wilt gaan.
  5. Er wordt nu een nieuw venster getoond waar je kunt inloggen bij de geselecteerde inlogmethode.
  6. Wanneer dit succesvol is, zal de schakelaar geactiveerd zijn en kun je veilig op ‘Sluiten’ klikken om terug te gaan naar je portfolio.
  7. Je krijgt een bevestigingsmail van het succesvol koppelen.

Wil je meerdere inlogmethodes koppelen? Dan kun je dit proces herhalen.

Let op: Het kan zijn dat je instituut de optie voor een alumnus login niet heeft ingeschakeld. In dit geval zie je geen optie om een externe loginmethode te koppelen.

Inloggen als alumnus

Let op:

• Deze optie is alleen beschikbaar indien je een extra inlogmethode hebt toegevoegd ten tijde dat je nog student was en een Canvas of Brightspace account had.
  • In een sessie met deze externe inlogmethode ben je gelimiteerd op de volgende punten:
    • Het is alleen mogelijk om je portfolio met externen te delen. Dus niet meer met Canvas of Brightspace gebruikers.
    • Je kunt geen geïmporteerde opdrachten uit Canvas/Brightspace bekijken of gebruiken als bewijs.

1. Ga hier naar de inlogpagina.
  2. Klik op de inlogmethode die je eerder hebt gelinkt aan je portfolio. (Zie hier hoe je deze kunt koppelen)
    1. Tip: Je kunt de bevestigingsmail van het linken van een account terugzoeken in je mailbox om er achter te komen welke methode je hebt gebruikt.
  3. Kies vervolgens de onderwijsinstelling waar je wilt inloggen.
  4. Je wordt nu doorgestuurd naar je ‘Mijn portfolio’ pagina en bent succesvol ingelogd!