Aan de slag met Portflow

Modified on Mon, 31 Oct 2022 at 10:38 AM

Zo werkt Portflow

Het werken met Portflow kan worden opgedeeld in 4 stappen.

1. Bouwen en Indelen
    In Portflow kan je je werk structureren en organiseren. Dit doe je binnen collecties, secties en doelen. De gebruiker kan deze collecties zelf een naam en een korte beschrijving geven (een collectie kan bijvoorbeeld een competentie, leeruitkomst of project vertegenwoordigen). De collecties verschijnen op de startpagina van het portfolio & kunnen hier georganiseerd worden door het gebruik van secties. De geformuleerde doelen kan je koppelen aan (meerdere) collecties.

2. Bewijs uploaden
    Bewijsmateriaal kan direct geupload worden in Portflow. Ingeleverde opdrachten in Canvas kan je direct in het portfolio uploaden, hierbij wordt ook de authentieke feedback uit de beoordeling opgehaald. Daarnaast kunnen ook (niet-beoordeelde) bestanden of vrije tekst direct in het portfolio worden geüpload en kan er worden gelinkt naar externe materialen. Zodra het bewijs geupload is kan je deze koppelen aan collecties en doelen. Je kan beschrijvingen en reflecties toevoegen aan zowel een collectie, als aan losse stukken bewijsmateriaal.

3. Delen en feedback verzamelen
    Als Canvas gebruiker kan je andere Canvas gebruikers en externen toegang geven tot het gehele portfolio of één of meerdere collecties. Deze kunnen bijdragen aan het portfolio middels het versturen van een feedback verzoek, waar de gebruiker weer op kan reageren.

4. Vergrendelen en Inleveren
    Het portfolio -of onderdelen hiervan- kan worden bevroren voor beoordeling
    . De docent zet een Canvas opdracht klaar en de student levert het portfolio in. Dit portfolio kan vervolgens in Canvas worden bekeken en eventueel beoordeeld worden. Een gebruiker kan zelf selecteren welke collecties en bewijsmaterialen er worden opgenomen in het dossier dat vastgelegd wordt.

Je vindt Portflow terug aan de linkerkant van je scherm in Canvas (in de navigatie). Klik op het koffer icoon om de app te openen.