Portfolio stuurt notificaties naar een gebruiker als:

• Deze een uitnodiging krijgt om een ander portfolio in te zien

• Er een feedback verzoek wordt verstuurd naar de gebruiker

• Er een reactie wordt geplaatst op opmerkingen of feedback die de gebruiker in een ander portfolio heeft achtergelaten

Deze notificaties verschijnen in de Portfolio, maar worden ook doorgestuurd naar de Canvas Inbox. Standaard staan Canvas Meldingen zo ingesteld dat er bij een Inbox bericht onmiddellijk een e-mail wordt verstuurd naar de gebruiker. Dit kan gewijzigd worden door te gaan naar Account > Meldingen. Onder Gesprekken kan bij Gespreksbericht worden ingesteld of deze berichten al dan niet onmiddellijk naar de mail worden doorgestuurd. Dit kan bijvoorbeeld ook periodiek.

Let op: Deze instelling beïnvloedt ook de melding van reguliere Canvas Inbox berichten.