Voortgangstabblad en doelkaarten

Modified on Thu, 22 Feb 2024 at 10:20 AM

Inzicht in je doelen

In het tabblad “voortgang” kan je inzicht krijgen in je verzameling doelen (1). Hier is de status van de doelen zichtbaar en filterbaar (2). Daarnaast is inzichtelijk in hoeveel collecties een doel terugkomt, hoeveel bewijsmaterialen er aan een doel zijn toegevoegd en hoeveel subdoelen er bij een doel horen (3)Dit overzicht is ook beschikbaar voor elke bezoeker van het portfolio. 


Op de drie puntjes (4) kun je het doel bewerken, subdoelen toevoegen of het doel verwijderen (als het niet in collecties voorkomt). Als je het doel uitklapt kun je de onderliggende subdoelen zien. Je kunt hoofddoelen toevoegen middels de knop bovenaan (5)


Op de voortgangspagina kun je ook snel inzichten krijgen in de huidige staat van een set doelen, door een template of losse doelen te selecteren (6). Leer meer over de spinnenwebdiagram hier.Door een doel aan te klikken, kom je op de doelkaart


Doelkaart zonder subdoelen

Je landt in het tabblad overzicht (1). Middels het menu achter de drie puntjes (⋮) (2) kan de naam, beschrijving en status van het doel worden aangepast. Middels de toggle (3) kun je de originele (uit het template) of huidige informatie van het doel bekijken. Verder zie je de doel-statistieken (4): in welke (en hoeveel) collecties is dit doel gelinkt, hoeveel bewijsstukken zijn gekoppeld aan het doel? Als eigenaar kun je de status aanpassen (5), als bezoeker kun je de status alleen zien. Als laatste zie je de beschrijving van het doel (6), ofwel meegegeven uit het template en eventueel aangepast door de student.


De 5 tabbladen geven verschillende types informatie:

Overzicht (1): Een samenvatting van de belangrijkste context van een doel met statistieken, beschrijving en status.

Bewijs (7): Welke bewijzen gekoppeld zijn aan het doel, en in welke collecties die staan.

Feedback (8): Narratieve feedback die is gelinkt of geassocieerd met het betreffende doel. Lees hier meer over het feedback-overzicht.

Tijdlijn (9): Wat er is 'gebeurd' met dit doel over de tijd heen: bijvoorbeeld of er bewijzen zijn toegevoegd en of de status is veranderd. Lees hier meer over de tijdlijn.

Groei (10): Een grafiek over de tijd met de beoordelingen gegeven bij de afgeronde voortgangsevaluaties. Doelkaart met subdoelen

Als er subdoelen zijn toegevoegd aan het doel, komen die rechts op de doelkaart te staan 11). Je kunt ze uitklappen en hun beschrijving bekijken. Via de drie puntjes (12) kun je ze wijzigen, weghalen of in volgorde veranderen. Je kunt de subdoelen op meerdere manieren toevoegen. Lees hier hoe je dat kan doen.
Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article