Reageer op een voortgangsevaluatie

Modified on Tue, 16 Apr 2024 at 01:20 PM

Als je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een voortgangsevaluatie, ontvang je hiervoor een notificatie in Portflow. Het is aan jou om de uitnodiging te accepteren of te weigeren. Als je besluit de uitnodiging te accepteren, kun je via de notificatie direct van start.

Je kunt ook navigeren naar de pagina 'Mijn toegang & verzoeken'. Op deze pagina vind je een overzicht van alle voortgangsevaluaties waarvoor je een uitnodiging hebt ontvangen. Klik op de naam van een voortgangsevaluatie die je nog niet hebt afgerond (in blauw) om te starten, of klik op het ‘3 puntjes’ icoon om de uitnodiging te weigeren.

Zodra je in de evaluatie-modus komt, kunt je het scherm rechtsonder gebruiken om jouw review te maken. Je wordt gevraagd om per doel (en sub-doel) feedback en inzichten achter te laten. Daarnaast kun je ook algemene feedback verschaffen. Als de aanvrager van de voortgangsevaluatie heeft gekozen voor een evaluatie met niveaus, word je ook gevraagd elk doel (en sub-doel) een score te geven volgens de rubriekschaal die de aanvrager heeft gekozen.

Het hoofddoel en de subdoelen kunnen apart worden beoordeeld. Deze beoordelingen hebben geen connectie tot elkaar.

Het is niet verplicht om elk doel (en sub-doel) te voorzien van een score en feedback. Je kunt een score die je al hebt gegeven terugtrekken door nogmaals op de gegeven score te klikken.

Tip: Je kunt op de doel icoon klikken om de volledige beschrijving van dit doel te zien. De doelkaart verschijnt en geeft je meer informatie over het doel. Voor sub-doelen kan dit niet. Maar je kunt op het bijbehorende doel klikken om meer informatie over het doel en het sub-doel te krijgen.

Let op! Jouw vordering voor elke evaluatie wordt automatisch opgeslagen, je kunt dus de  evaluatie-modus op elk moment verlaten zonder jouw invoer te verliezen. Totdat je de evaluatie indient, kun je deze bewerken. Na het indienen kun je jouw scores en feedback niet meer aanpassen.

Zodra je klaar bent met de evaluatie, klik je op de knop 'Evaluatie indienen'. Je ziet een bevestigingsscherm voor het geval je wilt terugkeren naar de evaluatie-modus. Als je echt klaar bent, controleer dan je rol (vanuit welke hoedanigheid je de evaluatie indient) en klik op 'Evaluatie indienen'.

Je verlaat de evaluatie-modus en komt in de normale gedeelde weergave van de persoon die je zojuist hebt gewaardeerd. Deze persoon ontvangt een notificatie van jouw ingediende evaluatie.