Werken met collecties en activities

Modified on Mon, 1 Jul at 3:08 PM

Het structureren van het portfolio is mogelijk door middel van collecties. Binnen een collectie kan bewijsmateriaal en feedback verzameld worden. De gebruiker bepaalt zelf wat de collectie inhoudt, dit kunnen bijvoorbeeld competenties zijn waar de gebruiker aan werkt, leeruitkomsten, projecten, een minor of andere zaken.

Het aantal collecties binnen een portfolio is onbeperkt. Bij het inleveren van het portfolio kiest een gebruiker zelf welke collecties wel en niet ingeleverd moeten worden. Er kunnen dus ook collecties worden aangemaakt die niet worden meegenomen in het snapshot. Ook kunnen collecties verborgen worden voor bezoekers.

Collecties aanmaken

Een nieuwe collectie kan aangemaakt worden via de startpagina van Portflow.

1. Klik op ‘+ Nieuwe toevoegen’
  2. Klik op ‘Collectie’
  3. Geef de collectie een naam (verplicht) en eventueel een subtitel (optioneel)
  4. Klik op ‘Toevoegen

Collecties aanpassen

Op de startpagina van Portflow is het mogelijk om:

• De naam en subtitel van de collecties te wijzigen
    1. Klik op de drie puntjes (⋮)
    2. Klik op ‘hernoemen’
  • Een collectie te verplaatsen (naar een (andere) sectie)
    1. Klik op de zes puntjes aan de linkerkant van de collectiekaart (⋮⋮)
    2. Versleep de collectie naar de nieuwe plek
  • De kleur van de collectie aan te passen
    1. Klik op het icoontje van de collectie
    2. Kies de gewenste kleur voor de collectie
  • De collectie te verbergen voor anderen
    1. Klik op de drie puntjes (⋮)
    2. Klik op 'verbergen'

Indien gewenst kan een uitgebreide collectie beschrijving worden toegevoegd via het pen-icoontje in de collectie (deze pagina opent zich wanneer je een collectiekaart aanklikt).

Activiteiten aanmaken en managen in een collectie

Wat zijn activiteiten?

Activiteiten zijn 'placeholder' bewijzen in een bepaalde volgorde, binnen een collectie. Ze bevatten een titel, beschrijving en bijbehorende doelen. Activiteiten kunnen worden geïmporteerd door middel van een template of een student kan zelf een activity aanmaken. Activiteiten worden aangevuld met bewijzen door de student.

Wat is het verschil tussen de bewijs en activiteiten overzicht?

Op de collectie pagina kun je wisselen tussen het activiteitenoverzicht en het bewijsoverzicht. De verschillen zijn in onderstaande tabel en afbeelding weergegeven.

Bewijsoverzicht
Activiteitenoverzicht
Alle bewijzen in deze collectie zijn zichtbaarBewijs dat niet aan een activiteit is gekoppeld is niet zichtbaar.
Bewijs is georganiseerd per doel. Bewijs gelinkt aan 2 doelen wordt 2 keer weergegeven.Bewijs is georganiseerd per activiteit. Bewijs gelinkt aan meerdere doelen wordt 1 keer weergegeven, waarbij alle doelen als labels weergegeven worden.
Titel, upload-datum, hoeveelheid versies, bijbehorende subdoelen en de volgorde van bewijs binnen het doen worden weergegeven.
Bijbehorende activiteiten of lege activiteiten zijn niet zichtbaar.
Titel, upload-datum, hoeveelheid versies, bijbehorende doelen en de volgorde van activiteiten worden weergegeven.
Als een activiteit geen bewijs heeft, is de activiteit nog steeds zichtbaar.
Vanuit deze view kun je meteen bewijs toevoegen. Dit wordt nog niet geassocieerd met een doel of activiteit.Er moet eerst een activiteit aangemaakt worden voordat bewijs kan worden toegevoegd aan de collectie. Het bewijs bevat dan dezelfde informatie als de activiteit (doelen, activiteit, titel, beschrijving)