Toevoegen en verwijderen van (opleidings)coaches met CSV-import

Modified on Tue, 19 Dec 2023 at 01:17 PM

Samenvatting

Opleidingscoaches en coaches kunnen aan StudyCoach worden toegevoegd met een CSV-import bestaande uit SIS ID's. Coach-relaties kunnen ook worden verwijderd. Op deze manier kunnen veel opleidingscoaches en coaches tegelijkertijd worden toegevoegd aan StudyCoach. De opleidingscoaches worden daarmee direct aan het juiste sub-account gekoppeld en de coaches aan de bijbehorende studenten gerelateerd of ongerelateerd.

Waarde

Het is wegens privacyredenen belangrijk om opleidingscoaches direct toe te voegen aan het juiste sub-account en coaches aan enkel de juiste studenten te koppelen. Daarnaast is het efficiënt om de CSV-import te gebruiken om grote groepen studenten direct aan de juiste coach te kunnen koppelen of veel opleidingscoaches in bulk aan het juiste sub-account toe te kunnen voegen in plaats van één-voor-één handmatig te werk gaan.

Rollen

StudentDocentCoachOpleidingscoachManager

✓*

* Niet beschikbaar voor managers op sub-account niveau.

Inhoudsopgave

Het opstellen van het CSV-bestand

Het importeren van (opleidings)coaches

Het opstellen van het CSV-bestand

Een CSV-bestand is een kommagescheiden bestand dat het gemakkelijk maakt om grotere hoeveelheden informatie in StudyCoach te importeren of te verwijderen.

Gebruik het volgende CSV-format om de relatie tussen coaches en studenten in een CSV-bestand te bewerkstelligen of te verwijderen. Een student kan aan één of meerdere coaches gekoppeld worden.

coach_sis_id,student_sis_id,status
COACH_SIS_1,SIS_STUDENT_1,active
COACH_SIS_1,SIS_STUDENT_2,active
COACH_SIS_2,SIS_STUDENT_1,active
COACH_SIS_2,SIS_STUDENT_3,active
COACH_SIS_2,SIS_STUDENT_4,deleted

⚠ Let bij het opstellen van het CSV-bestand voor coaches op de volgende twee zaken:

• Zorg ervoor dat het CSV-bestand een header bevat.
  • Zorg ervoor dat de ID's in het CSV-bestand de SIS ID's zijn.

Gebruik het volgende CSV-format om de relatie tussen opleidingscoaches en sub-accounts in een CSV-bestand te bewerkstelligen.

example_department_coach_import.csv
canvas_account_id,sis_user_id
1,SIS_COACH_1
1,SIS_COACH_2
2,SIS_COACH_3
2,SIS_COACH_4

⚠ Let bij het opstellen van het CSV-bestand voor opleidingscoaches op de volgende twee zaken:

• Zorg ervoor dat het CSV-bestand een header bevat.
  • Gebruik Canvas account ID's in combinatie met de SIS ID's van de opleidingscoaches om te importeren.

Tip: Ben je niet op zoek naar een CSV-import, maar wil je een gebruiker en/of rol (in bulk) in StudyCoach wijzigen? Bekijk dan het artikel 'Gebruikersbeheer'.

Het importeren van (opleidings)coaches

De manager kan de CSV-import in StudyCoach als volgt uitvoeren.

1. Navigeer naar het tandwiel voor het instellingsmenu.
  2. Ga naar Importeren.
  3. Ga naar Coaches of naar Opleidingscoachesafhankelijk van de rol waarvoor je gebruikers wilt importeren.
  4. Klik op Doorzoek bestanden en selecteer het juiste CSV-bestand.
  5. Vervolgens zie je bij 'Jouw laatste importeeropdrachten' de voortgang van de import.

⚠ Let op: Een succesvolle import van CSV-gegevens kan niet ongedaan worden gemaakt.

Tip: 'Download de huidige (opleidings)coaches' in dit menu genereert een handig csv-bestand dat gebruikt kan worden als template om de huidige relaties te wijzigen.