[Docent/Admin] - Doelenbibiliotheek

Modified on Tue, 27 Aug at 12:49 PM

Deze kennisbank wordt niet meer geüpdatet na 27 augustus. Je kunt de nieuwe kennisbank vinden op knowledgebase.portflow.app

Wat is de doelenbibliotheek?

De doelenbibliotheek maakt het mogelijk voor templatemakers om doelen te maken die hergebruikt kunnen worden in meerdere templates. Templatemakers kunnen nieuwe doelen in de doelenbibliotheek creëren en bestaande doelen converteren van templatedoelen naar bibliotheekdoelen.

Let op! Als de eigenaar van een doel een wijziging doorvoert in het doel, worden deze wijzigingen ook doorgevoerd in de templates waarin dit doel is gebruikt.

Waarom bibliotheekdoelen creëren?

Zonder bibliotheek zijn doelen afzonderlijke entiteiten in portfolio's en templates. Met de doelenbibliotheek kunnen doelen worden hergebruikt in meerdere templates, zodat er makkelijker longitudinaal ontwikkeling op doelen gemonitord kan worden over templates heen

Bibliotheekdoelen bekijken

Bibliotheekdoelen kunnen worden aangemaakt en beheert door power users met Template-ontwikkelaar rechten. Deze kunnen worden toegewezen door de Portflow beheerder.

Om bibliotheekdoelen aan te maken of te beheren, ga je naar het tabblad Templates (1). Klik vervolgens op de tab Doelenbibliotheek (2).

Deze tabel geeft een overzicht van alle bestaande bibliotheekdoelen. Je kunt de zoekbalk gebruiken om doelen te vinden op hun korte of lange naam.

(Opmerking: Als de tabel leeg is, zijn er nog geen bibliotheekdoelen aangemaakt.)

Bibliotheekdoelen maken en beheren

Om een nieuw bibliotheekdoel te maken, klik je op de knop + Bibliotheekdoel toevoegen (1).

Door op de naam van een bibliotheekdoel te klikken, kun je het bibliotheekdoel bekijken en/of bewerken. Bewerken is alleen toegestaan voor bibliotheekdoelen van afdelingen waartoe je behoort.

De afbeelding hieronder toont een voorbeeld van een bibliotheekdoel:

1. Informatie over het bibliotheekdoel, inclusief de lange naam, korte naam en beschrijving
  2. De subdoelen in het bibliotheekdoel.
  3. Bewerk knop. Klik op de drie puntjes voor meer opties om het bibliotheekdoel te beheren.
  4. Details van het bibliotheekdoel, zoals bijv. de afdeling en het aantal keer dat het doel is gebruikt in templates.
  5. Voeg een nieuw subdoel toe aan het bibliotheekdoel.

Bestaande doelen omzetten

Als je al een of meerdere doelen hebt, kun je deze omzetten naar bibliotheekdoelen. Op deze manier hoef je bibliotheekdoelen niet helemaal vanaf het begin aan te maken. Om dit te doen, ga naar een template, ga naar de “Doelen” sectie en selecteer de optie ‘Omzetten aar bibliotheekdoel’ in het actie menu (toegankelijk via de drie puntjes).

Als je doelen hebt gebruikt in een template voor de doelenbibliotheek was geïntroduceerd, en je wil graag dezelfde doelen hergebruiken, hoef je alleen de doelen in het 'oude' template te converteren naar bibliotheekdoelen. Je kunt de bibliotheekdoelen daarna importeren in het 'nieuwe' template. Nu kunnen studenten verder werken aan hetzelfde doel.

Let op: geconverteerde doelen kunnen niet terug geconverteerd worden.