Als docent kun je in een Canvas cursus een opdracht klaarzetten waar de gebruiker zijn/haar portfolio kan inleveren, hierbij kan de gebruiker bij het inleveren van het portfolio in deze opdracht kiezen uit alle eerder vastgelegde versies van het portfolio.

De manier van inleveren hangt af van of de feature option 'Assignment Enhacements - Student' is ingeschakeld of niet. Deze kan op (sub)-accountniveau of op cursusniveau worden ingeschakeld onder de instellingen.

Een opdracht aanmaken

Met Assignment Enhancements ingeschakeld

Om een opdracht voor het portfolio aan te maken ga je naar de cursus. Bij het toevoegen van de opdracht kies je bij ‘type inzending’ (1) voor 'Online' (2) en kies bij online invoeropties voor  ‘Bestanden uploaden’ (3). Vergeet hierbij niet in de beschrijving van de opdracht duidelijk aan te geven dat het om een portfolio gaat en wat er precies van de student verwacht wordt (4).

Zonder Assignment Enhancements ingeschakeld

Om een opdracht voor het portfolio aan te maken, ga je naar de juiste cursus. Bij het toevoegen van de opdracht, kies je bij ‘type inzending’ (1) voor 'Online' (2) en kies bij online invoeropties voor  ‘Website-URL’ (3). Vergeet hierbij niet in de beschrijving van de opdracht duidelijk aan te geven dat het om een portfolio gaat en wat er precies van de student verwacht wordt (4).