Feedback vragen en geven

Modified on Thu, 25 Jan 2024 at 11:18 AM

Je kan aan personen die toegang hebben tot jouw portfolio, een feedbackverzoek sturen in Portflow. In een feedbackverzoek omschrijf je waar je graag feedback op wil ontvangen (bewijs of collectie). Als je een feedbackverzoek stuurt, krijgt de ontvanger een notificatie. Deze kan hier vervolgens op reageren.

Het versturen van een feedbackverzoek

1. Zorg dat de gebruiker uitgenodigd is voor jouw collectie of portfolio
  2. Klik op ‘feedback vragen’ in de collectie of op de pagina van het bewijsmateriaal
  3. Selecteer de persoon waar je feedback aan wil vragen
  4. Selecteer een uiterste datum waarop je de feedback graag zou willen ontvangen
  5. Beschrijf zorgvuldig waar je feedback op wilt ontvangen
  6. Klik op ‘verzenden’

De gebruiker ontvangt een notificatie van jouw verzoek. Zodra de gebruiker hierop reageert, ontvang je een notificatie. Je kunt de status van je feedbackverzoek bekijken op de 'Mijn bewijs' pagina.

Let op! Je kunt enkel feedbackverzoeken sturen naar gebruikers die toegang hebben tot je portfolio/ collectie. Een gebruiker moet dus eerst jouw uitnodiging tot je portfolio accepteren, anders is het feedbackverzoek niet zichtbaar.

Het beantwoorden van een feature request

Als je toegang hebt tot een collectie of het portfolio van een andere persoon in Portflow, kan het zijn dat je een feedbackverzoek ontvangt. Hiervan ontvang je een notificatie met een beschrijving waarover feedback wordt gevraagd. Een overzicht van alle feedbackverzoeken kan je beheren in ‘mijn toegang en verzoeken’  op de ‘feedbackverzoeken’ pagina. Deze pagina can je filteren op voorgestelde inleverdatum of ontvangdatum.

1. Klik op de notificatie of op een feedbackverzoek op de ‘feedbackverzoeken’ pagina om een feedbackverzoek te openen
  2. Klik op  'Beantwoorden'
  3. Laat jouw feedback achter in het portfolio van de medegebruiker.
  4. Als je wil, kun je een bijlage toevoegen
  5. Verzend om je feedback te posten
  6. Als je wil kun je het verzoek 'voltooid' markeren in het overzicht

Let op: Op de startpagina van je portfolio kan je kiezen vanuit welke rol je feedback geeft.

Het plaatsen van ongevraagde feedback

Het is mogelijk om ongevraagd feedback te plaatsen bij een collectie of bewijsmateriaal in een portfolio in Portflow waar jij toegang toe hebt. Dit kan je eigen portfolio zijn (bv. tussentijdse reflectie) of die van een andere gebruiker.

1. Ga naar de pagina (collectie of bewijsstuk) waar je een opmerking wil plaatsen
  2. Klik op 'opmerking toevoegen'
  3. Typ je opmerking
  4. Klik op 'verzenden'

Feedback wordt gemarkeerd met naam rol en tijdstip van plaatsing. Indien de opmerking geplaatst wordt in het portfolio van een andere gebruiker zal de eigenaar van dit materiaal hier een notificatie van ontvangen.

Er kan op een opmerking gereageerd worden (ook door bezoekers van het portfolio). Let op: Er kan niet gereageerd worden op een uit het LMS geïmporteerde opdracht.

Feedback aanpassen

Je kunt je feedback op een collectie of een bewijsstuk later aanpassen. Je kunt ook bijlages weghalen of toevoegen.

1. Navigeer naar je opmerking
  2. Klik de drie puntjes naast je opmerking
  3. Selecteer 'Bewerk opmerking'
  4. Doe je aanpassingen in de tekst en de bijlage
  5. Klik 'Verzenden' om op te slaan

De opmerking zal het label 'bewerkt' krijgen.

Opmerkingen verwijderen

Een gebruiker kan opmerkingen of feedback van zichzelf of anderen weer uit de collectie verbergen.

1. Navigeer naar de opmerking die je wil verbergen
  2. Klik de drie puntjes naast de opmerking
  3. Selecteer 'Verbergen'

De opmerking is niet leesbaar in het opmerkingen overzicht, maar het is wel zichtbaar dat er een opmerking verborgen is.

Verborgen opmerkingen herstellen

Het verbergen van de feedback kan ook weer ongedaan gemaakt worden.

1. Navigeer naar de opmerking die je weer wil tonen
  2. Klik de drie puntjes naast de opmerking
  3. Selecteer 'Tonen'