[Docent] - Templates maken en beheren

Modified on Mon, 31 Oct 2022 at 10:29 AM

In Portfolio kunnen gemachtigde personen templates aanmaken. Een template is een voorstructurering van secties, collecties en doelen die aan studentent kunnen worden aangeboden middels een unieke code. Hiermee is het mogelijk om de leerdoelen/leeruitkomsten van studenten aan te maken zodat studenten deze vervolgens naar eigen inzicht in hun portfolio kunnen gebruiken.

Let op! Een student kan alle elementen uit een geïmporteerde template kan bewerken en/of verwijderen.

Templates aanmaken

Om templates heb je template-rechten nodig, neem hiervoor contact op met de Portflow beheerder. Als je bevoegd bent verschijnt het tabblad “Templates” in het menu, op deze pagina kunnen templates aangemaakt worden voor Portflow.

1. Klik op  '+ Nieuw template'

2. Geef de template een naam (kan niet worden aangepast)

3. Voeg gewenste elementen toe

1. Doelen

1. klik op + doel toevoegen

2. Geef het doel een korte naam (verplicht), lange naam en beschrijving

3. Indien nodig, bewerk of verwijder doel door op de 3 puntjes te klikken (⋮)

2. Collecties

1. klik op + nieuwe toevoegen

2. klik op collectie

3. Geef de collectie een naam en subtitel

3. Secties

1. klik op + nieuwe toevoegen

2. klik op ‘sectie’

3. Geef de sectie een naam

4. Structureer collecties binnen secties

1. Klik op 3 puntjes in collectie kaart  (⋮)

2. Kies 'naar bovenstaande sectie', 'naar onderstaande sectie', 'naar links', of 'naar rechts'.

3. Herhaal totdat het gewenste resultaat behaald is.

5. Koppel doelen aan collecties

1. Klik op 'doelen koppelen' in de collectie kaart

2. Selecteer de doelen welke je wil koppelen

Wijzigingen die je aanbrengt aan het template worden automatisch opgeslagen.

Let op: Als je wijzigingen aanbrengt aan een template dat je al met studenten hebt gedeeld en door studenten zijn toegepast (geïmporteerd), zullen de portfolio's van de studenten niet automatisch geüpdatet worden!

Templates delen

Het delen van een template met studenten kan via het 'share ID', een code van 6 karakters. Deze vind je in de bovenste balk van de template pagina, en in het template-overzicht (4). Deel deze code bijvoorbeeld via een Canvas cursus of een bericht aan de studenten.

Studenten kunnen deze code (ID) invoeren in hun portfolio.

Templates beheren

Onder het tabblad 'templates' vind je alle templates die er bestaan binnen de instelling (1), de bijbehorende shared ID’s (4), auteur (5), en de aanmaak- & bewerk datum (6). Via de drie puntjes kan een template verwijderd worden (7).

Indien gewenst is het mogelijk om te filteren op items waarvan jij de auteur bent door op het schuifje te klikken (8).