Gebruikers kunnen door de manager handmatig worden toegevoegd aan StudyCoach. Ook kunnen StudyCoach-rollen van gebruikers handmatig toegevoegd en verwijderd worden door de manager.

Waarde

Het handmatig toevoegen van gebruikers of rollen kan handig zijn wanneer het gaat om een kleine gebruikersverandering of een wijziging van de rol van een enkele gebruiker.

Rollen

StudentDocentCoachOpleidingscoachManager

✓*

* Niet beschikbaar voor managers op sub-account niveau.

Inhoud

Handmatig een nieuwe gebruiker toevoegen

Handmatig een nieuwe rol aan een gebruiker toevoegen

Een rol van een gebruiker handmatig veranderen of verwijderen

Handmatig een nieuwe gebruiker toevoegen

Wanneer een persoon al een bestaande gebruiker is in StudyCoach, kun je doorgaan naar 'Handmatig een nieuwe rol aan een gebruiker toevoegen'. Je kunt controleren of een persoon al een gebruiker is in StudyCoach, door simpelweg te zoeken op de naam van de gebruiker in de rechterbovenhoek in StudyCoach. Wanneer de persoon verschijnt, is de persoon reeds een gebruiker in StudyCoach.

Wat kun je doen als deze persoon nog geen gebruiker is in StudyCoach?

Het toevoegen van gebruikers in StudyCoach kan nog niet vanuit de StudyCoach-interface gedaan worden, maar kan wel eenvoudig bereikt worden door de volgende stappen te volgen:

1. De persoon moet proberen toegang te krijgen tot StudyCoach door te klikken op het StudyCoach-element (met het vergrootglas) in het globale navigatiemenu in Canvas. Er wordt dan een foutmelding aan de gebruiker getoond.

2. De gebruiker is nu aangemaakt in StudyCoach en zichtbaar voor u als manager. Lees verder om in de vervolgstappen te volgen.

Tip: Is deze persoon niet direct bereikbaar? Of is het nodig dat je als manager deze gebruiker snel aanmaakt in StudyCoach? Gebruik in zo'n geval gerust de 'act as' functionaliteitVolg de bovenstaande stappen terwijl je 'act' als de specifieke gebruiker.

Handmatig een nieuwe rol aan een gebruiker toevoegen

De student- en docentrol in StudyCoach komen voort uit Canvas en automatisch gecreëerd in StudyCoach. Deze rollen kunnen niet worden gewijzigd of toegevoegd in StudyCoach. De manager- en (opleidings)coach-rollen bestaan echter nog niet in Canvas. Deze rollen worden gecreëerd in StudyCoach en daarmee ook in StudyCoach aan gebruikers toegevoegd.

Tip: Ben je niet op zoek naar het handmatig toevoegen van een gebruiker en/of rol? Wil je liever meerdere gebruikers met een bepaalde rol tegelijkertijd toevoegen? Bekijk dan het artikel 'Toevoegen van (opleidings)coaches met CSV-import'.

Elke manager kan rollen aan gebruikers toevoegen door de stappen te volgen (zoals herhaald in de onderstaande video):

1. Zoek de naam van de gebruiker in de rechterbovenhoek van StudyCoach.
  2. Ga naar 'Rollen' in het gebruikersprofiel en selecteer 'Rol toevoegen'.
  3. Selecteer de juiste rol:
    • Wanneer je de rol van manager of opleidingscoach wilt toevoegen, selecteer dan het juiste (sub-)account. Wanneer je meerdere (sub-)accounts wilt koppelen aan de gebruiker, herhaal je de bovenstaande stappen.
    • Wanneer je de rol van een coach wilt toevoegen, selecteer je de student die de coach zal gaan begeleiden. Wanneer je meerdere studenten wilt koppelen aan de coach, herhaal je de bovenstaande stappen.
  4. Selecteer 'Opslaan'.

Een rol van een gebruiker handmatig veranderen of verwijderen

Elke manager kan de rollen van een gebruiker wijzigen of verwijderen. Dit kan door de volgende stappen te volgen:

1. Zoek de naam van de gebruiker in de rechterbovenhoek van StudyCoach.
  2. Ga naar 'Rollen' in het gebruikersprofiel en selecteer 'Rol toevoegen'. Wil je de rol van een coach aanpassen? Selecteer dan eerst 'Coachgeschiedenis' en daarna 'Rol toevoegen'.
  3. Selecteer de nieuwe juiste rol.
  4. Selecteer 'Opslaan'.
  5. Verwijder de oude rol door op het kruisje achter deze rol te klikken.